Rastegljivi ekran iz LG-a


Čuveni južnokorejski proizvođač redovno eksperimentiše sa svojim panelima. Tako je ove godine na CES-u predstavio SIGNATURE OLED R savitljivi televizor koji je zamotan u komodu i po potrebi „iskače” iz nje

Inženjeri LG Displaya su na sličnu temu nastavili da mozgaju. U cilju da postojeći savitljivi ekrani budu znatno izdržljiviji, razvijen je novi prototip poput papira tankog OLED ekrana koji je u stanju da se bezbolno deformiše i do 20% u odnosu na svoj prvobitni oblik i dimenzije. To je omogućeno tako što je elektronika, za razliku od konvencionalnog linearnog sistema za prenos struje, poprimila tzv. S formu nalik na oprugu, što je čini znatno otpornijom. Struktura je u stanju da izdrži preko 10 hiljada repetitivnih deformacija. Dijagonala ove Micro-LED hartije je 12 inča a gustina piksela iznosi 100 komada po inču.

Moguća primena na koju se cilja spada u domen naučne fantastike. Krivudavi ekrani mogli bi u budućnosti da se „montiraju” na najrazličitije krivudave površine – kožu, odeću, nameštaj, automobile, letelice. Zamislite saobraćajnu gužvu gde se na svakom automobilu emituju reklame. Ne, uopšte nije napadno i ne skreće pažnju.

 


 

Izvor: https://www.sk.rs/clanak/3463/rastegljivi-ekran-iz-lg-a

Najbolji odnos kvaliteta i cene

Dostava kurirskim službama

Garancija 12 meseci

Više od decenije sa Vama